Fotografeer kinderen op ooghoogte!

06/02/2016

Wil je mooie foto's maken van kinderen, fofografeer hen dan altijd op ooghoogte. Volwassenen bekijken van nature kinderen altijd al vanuit een hoger standpunt. Het is niet aangeraden om dit te doen als je foto's neemt.

 

Om te beginnen is het "neerkijken" op het kind, wat het kind al kleiner maakt dan het is.

 

Maar vooral : wat dichter bij de lens staat, lijkt groter op een foto. Wat verder van de lens verwijderd is, lijkt kleiner op de foto. Dus wanneer je een kind vanuit de hoogte fotografeert, wordt het hoofd in verhouding groter ten opzichte van het lichaam. Dat is een heel onnatuurlijk beeld.

 

Dus wil je je kids mooi in beeld brengen, ga zitten, hurken of zelfs liggen!

 

Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Volg me op
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square