Workshops en cursussen

 

In dit digitale tijdperk is fotografie heel toegankelijk geworden. De technologische evolutie staat niet stil en de camera's worden alsmaar beter. Maar de camera is maar één van de  schakels in de ketting om een mooie foto te maken. Ook het digitaal "ontwikkelen" van de foto heeft een rol in dit proces. Maar de allerbelangrijkste schakel is en blijft nog steeds de fotograaf.

 

Op regelmatige basis, of op aanvraag, worden er workshops en cursussen georganiseerd waarbij je je vaardigheden op verschillende aspecten van de fotografie kan bijschaven.

 

 

Personal coaching : een investering in jezelf als fotograaf.

Wil je je fotografie- of nabewerkingskills écht naar een hoger niveau tillen? Dan is dit misschien iets voor jou!

Deze personal coaching is géén cursus. Er wordt geen vast stramien gevolgd. Tijdens een intake gesprek stellen we samen een traject op, volledig op maat van jou. Tijdens de coaching werken we naar jouw doelstelling en zal ik je de nodige kennis en uitdagingen meegeven waarmee je echt grote stappen voorwaarts zal maken in je fotografie of nabewerking. Ik kan je coachen in het gebruik van je camera, de instellingen, portretfotografie, flitsfotografie, landschapsfotografie en het reviewen van je portfolio. Of je kan meer kennis opdoen in het nabewerken van je foto's in Lightroom of Photoshop.

De coachingsessies kunnen momenteel enkel online plaatsvinden via Zoom.

1 uur : 75€
2 uur : 150€

4 uur : 270€

8 uur : 500€

 
 

In deze basiscursus fotografie richt ik me vooral op mensen die een DSLR camera hebben, maar die het toestel steeds in de groene "automatische stand" gebruiken. Op 2 avonden leer je hoe je camera werkt, wat begrippen als "sluitertijd, diafragma en ISO" betekenen en vooral hoe je die kan gebruiken. Je leert de verschillende soorten lenzen kennen. Maar daarnaast krijg je een hoop tips en informatie over compositie, onderwerpen, enz. 

Na deze cursus zou je in staat moeten zijn de controle over je toestel in handen te nemen en beter foto's te gaan maken.

 

Kostprijs : 75€ (begeleidend e-book inbegrepen)

Duur : 2x2,5u

Aantal deelnemers : min 8

Datum : door de covid maatregelen kunnen er nu geen cursussen plaatsvinden

landschap_nov2020.jpg

Basiscursus fotografie

 

Workshop Flitsfotografie

Deze cursus richt zich op fotografen die hun toestel al goed onder controle hebben, maar de kunst van het flitsen onder de knie willen krijgen. De workshop duurt een hele dag en begint met een broodnodig stukje theorie over de fysische eigenschappen van licht, de verschillende soorten flitsers en lichtomvormers, het gebruik van een lichtmeter, en de technieken om die flitsers aan te sturen.

Na de theorie volgt er een stuk studiofotografie waarbij de meest gebruikelijke lichtopstellingen aangeleerd worden en die worden direct toegepast op een model.

Naast studiofotografie wordt ook het onderwerp strobistfotografie aangesneden. De typische "sportvrouwen-look" wordt stap voor stap uitgelegd en toegepast. Maar naast het fotograferen van een model word er ook leuk geëxperimenteerd met o.a. druppel- of splashfotografie, high-speed fotografie.

Kostprijs : 150€ (inclusief drank en een begeleidend e-book)

Duur : 6u

Aantal deelnemers : maximum 6

Datum : door de covid maatregelen kunnen er nu geen cursussen plaatsvinden

 

 

 

flistfotografie2020.jpg

Cursus nacht- en astrofotografie

 

Droom je ook weg als je op een heldere nacht naar boven kijken en de sterren ziet fonkelen? Zin om buitenaardse foto's te maken?  Dan is deze cursus nacht- en astrofotografie echt iets voor jou.

In deze cursus leer ik je hoe je de nachtelijke sterrenhemel op verschillende manieren kan fotograferen. Wist je dat je een melkwegstelsel dat op 2,5 miljoen lichtjaar van hier staat, kan vastleggen met je eigen camera, zonder gebruik te maken van een dure telescoop?

Je leert hoe je sterrensporen of een meteorenregen kan fotograferen, maar ook hoe je onze eigen melkweg zichtbaar kan toveren. Of hoe je de maan best kan fotograferen. Om een goede astrofoto te maken, komt er heel wat planning- en denkwerk aan te pas. Ik bespreek in de cursus hoe ik dit aanpak. 

 

Een ander belangrijk aspect is het nabewerken van de foto's. Die vragen toch een andere aanpak dan het bewerken van aardse foto's.

Bij astrofotografie ben je ontzettend afhankelijk van het weer. ALS het weer het toelaat, rij ik die avond nog naar de ardennen en wie zin heeft mag mee. Zit het weer tegen, dan kom je op een mailinglijst en ontvang je een mail wanneer het wel lukt.

Kostprijs : 150€

Duur : 6 uur (+praktijksessie)

Aantal deelnemers : min 6

Datum : door de covid maatregelen kunnen er nu geen cursussen plaatsvinden

 
 

Workshop postprocessing (LightRoom & Photoshop)

 

Wanneer je foto uit de camera komt, moet daar iets mee gedaan worden. Vooraleer die foto bruikbaar is om gepubliceerd te worden op een webpagina, of alvorens hij kan afgedrukt worden, moet die een "workflow" doorlopen.

Het proces begint zowiezo door de foto's van je camera of memorycard op je computer te laden. Een goede organisatie is daarbij cruciaal om later je foto's makkelijk terug te vinden in de berg digitale informatie.

Hoe goed de camera's technologisch ook zijn, het gebeurt zelden dat een foto uit de camera komt en onmiddellijk kant-en-klaar is voor consumptie. Heel vaak heeft de foto wat verbeteringen en/of correcties nodig of wil je speciale effecten op je foto loslaten alvorens je iets wil gaan doen met de foto. 

Adobe LightRoom en Photoshop zijn tegenwoordig zeer betaalbaar geworden en zijn dé uitgesproken tools om een volledige workflow van je foto's mee te doorlopen.

In deze workshop gaan we stap voor stap doorheen alle stappen van de workflow, leer je hoe je de meest voorkomende functies in LightRoom en Photoshop gebruikt en leer je je foto's klaar maken voor publicatie.

Kostprijs : 60€

Duur : 4u

Aantal deelnemers : min 10

Datum : door de covid maatregelen kunnen er nu geen cursussen plaatsvinden

Algemene voorwaarden

 

*   Een inschrijving voor een workshop is pas definitief na betaling van het verschuldigd bedrag.

*   Bij annulatie binnen de 10 dagen voor aanvang van de workshop, wordt 30% van het bedrag aangerekend als administratiekost

*   Niets uit de ebooks mag gecopieerd of verspreid worden zonder uitdrukkelijke toestemming.

Jim De Sitter Fotografie                                                                                                          jim.de.sitter@telenet.be

Sint-Rumoldusstraat 6                                                                                                           +32 476 74 96 3

1851 Humbeek (Grimbergen)                                                                                               www.jimdesitter.be

  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon