Workshops en cursussen

 

In dit digitale tijdperk is fotografie heel toegankelijk geworden. De technologische evolutie staat niet stil en de camera's worden alsmaar beter. Maar de camera is maar één van de  schakels in de ketting om een mooie foto te maken. Ook het digitaal "ontwikkelen" van de foto heeft een rol in dit proces. Maar de allerbelangrijkste schakel is en blijft nog steeds de fotograaf.

 

Op regelmatige basis, of op aanvraag, worden er workshops en cursussen georganiseerd waarbij je je vaardigheden op verschillende aspecten van de fotografie kan bijschaven.

 

 
 

Basiscursus fotografie

In deze basiscursus fotografie richt ik me vooral op mensen die een DSLR camera hebben, maar die het toestel steeds in de groene "automatische stand" gebruiken. Op 2 avonden leer je hoe je camera werkt, wat begrippen als "sluitertijd, diafragma en ISO" betekenen en vooral hoe je die kan gebruiken. Je leert de verschillende soorten lenzen kennen. Maar daarnaast krijg je een hoop tips en informatie over compositie, onderwerpen, enz. 

Na deze cursus zou je in staat moeten zijn de controle over je toestel in handen te nemen en beter foto's te gaan maken.

 

Kostprijs : 60€ (begeleidend e-book inbegrepen)

Duur : 2x2,5u

Aantal deelnemers : min 8 

Datum : Momenteel zijn er geen cursussen ingepland

Cursus avondfotografie

Bij deze cursus starten we met een stukje theorie, waarna we de stad in trekken om die theorie in de praktijk om te zetten. Nadien komen we terug naar binnen om over de nabewerking te gaan.

Je leert hoe je je camera moet instellen, waar je moet op letten en hoe je een goede compositie maakt. Je leert in de cursus hoe je omgaat met grote contrasten, hoe HDR je kan helpen om dit probleem op te lossen. En in de nabewerking leer je hoe je het maximale uit je beelden kan halen.

 

Kostprijs : 60€

Duur : 4u

Aantal deelnemers : max 8

Datum : nog niet bekend

 
 
 

Workshop postprocessing (LightRoom & Photoshop)

 

Wanneer je foto uit de camera komt, moet daar iets mee gedaan worden. Vooraleer die foto bruikbaar is om gepubliceerd te worden op een webpagina, of alvorens hij kan afgedrukt worden, moet die een "workflow" doorlopen.

Het proces begint zowiezo door de foto's van je camera of memorycard op je computer te laden. Een goede organisatie is daarbij cruciaal om later je foto's makkelijk terug te vinden in de berg digitale informatie.

Hoe goed de camera's technologisch ook zijn, het gebeurt zelden dat een foto uit de camera komt en onmiddellijk kant-en-klaar is voor consumptie. Heel vaak heeft de foto wat verbeteringen en/of correcties nodig of wil je speciale effecten op je foto loslaten alvorens je iets wil gaan doen met de foto. 

Adobe LightRoom en Photoshop zijn tegenwoordig zeer betaalbaar geworden en zijn dé uitgesproken tools om een volledige workflow van je foto's mee te doorlopen.

In deze workshop gaan we stap voor stap doorheen alle stappen van de workflow, leer je hoe je de meest voorkomende functies in LightRoom en Photoshop gebruikt en leer je je foto's klaar maken voor publicatie.

Workshop Flitsfotografie

Deze cursus richt zich op fotografen die hun toestel al goed onder controle hebben, maar de kunst van het flitsen onder de knie willen krijgen. De workshop duurt een hele dag en begint met een broodnodig stukje theorie over de fysische eigenschappen van licht, de verschillende soorten flitsers en lichtomvormers, het gebruik van een lichtmeter, en de technieken om die flitsers aan te sturen.

Na de theorie volgt er een stuk studiofotografie waarbij de meest gebruikelijke lichtopstellingen aangeleerd worden en die worden direct toegepast op een model.

Naast studiofotografie wordt ook het onderwerp strobistfotografie aangesneden. De typische "sportvrouwen-look" wordt stap voor stap uitgelegd en toegepast. Maar naast het fotograferen van een model word er ook leuk geëxperimenteerd met o.a. druppel- of splashfotografie, high-speed fotografie.

Kostprijs : 130€ (inclusief drank, lunch en een begeleidend e-book)

Duur : 8u

Aantal deelnemers : maximum 6

Datum : nog niet bekend

 

 

 

Kostprijs : 40€

Duur : 3u

Aantal deelnemers : min 10

Datum : nog niet bekend

Algemene voorwaarden

 

*   Een inschrijving voor een workshop is pas definitief na betaling van het verschuldigd bedrag.

*   Bij annulatie binnen de 10 dagen voor aanvan van de workshop, wordt 30% van het bedrag aangerekend als administratiekost

*   Niets uit de ebooks mag gecopieerd over verspreid worden zonder uitdrukkelijke toestemming.